Mesaje Spiritiste

Divaldo Franco despre războiul

Reflecții privind contextul spiritual al conflictului din Ucraina

Cu profund regret, vedem încă un război izbucnit între națiuni. Ne puteți explica cum acționează Planul spiritual în această situație extremă?

Având în vedere micile mele posibilități, conducătorii spirituali a-i planetei s-au reunit ca urmare a necesități imperioase de-a evita războiul mondial.

S-au stabilit toate mijloacele disponibile, atât în această lună în care ne aflăm, cât și începând cu luna Ianuarie, iar măsurile luate au fost de mare responsabilitate, cu binecuvântarea lui Isus.

Așa cum s-a întâmplat la mijlocul secolului trecut când toate forțele belice au fost mobilizate pentru a cuceri luna, acum însă situația a atins un asemenea nivel de ambiție umană, încât măsurile preventive pentru evitarea marii lupte, au eșuat din cauza impunerii ființei umane și cum divinitatea nu impune determinismul său deocamdată, întrucât suntem într-o lume de probe, ispășirile vor veni acum de o manieră inevitabilă.

Războiul a apărut mai ales pentru că Rusia, o țară foarte puternică, a atacat adversarul său care a făcut parte din Uniunea Sovietică. Prin urmare, ne confruntăm cu un crud paradox.

Lumea spirituală a luptat pentru a evita războiul și acea echipă continuă să lupte pentru a evita cum e firesc războiul total, care ar fi cel de-al treilea Război Mondial și practic dispariția creaturii umane.

Pe mine, m-a surprins foarte mult că s-a ajuns la hecatombă, pentru că spiritele au aplicat metode coercitive disuasive, care ar trebui să-i atragă atenția sensibilității agresorului.

În lipsa acestui lucru este ceea ce am văzut cu Hitler și adepții săi, cu Japonia cu acea ocazie la Pearl Harbol, etc.

Divinitatea delegă din nou omul la liberul său arbitru, pentru că marea tragedie pe care o poate evita împiedică progresul creaturii umane.

Divaldo Franco
Societatea Spiritistă Română

Mesaj despre războiul dintre Rusia și Ucraina

Planeta Pământ experimentează o perioada de regenerare, așa cum îl descrie Kardec în capitolul 18 din Geneză, instaurând noua eră și spunând că cei din trecut vor lupta să împiedice ca noua eră să vadă zorii zilei. Acum, că vedem tragedia Rusiei invadând țara sa fraternă, bombardând cu proiectile și amenințând umanitatea cu un război local care, desigur și din păcate, e posibil să se extindă pe tot Pământul prin aderarea tuturor țărilor de o parte și de alta, continuând să fie între orient și occident, din moment ce China s-a alăturat deja Rusiei și Statele Unite are deja sprijinul Angliei și Franței. Ne aflăm într-un moment de mare tranziție planetară care nu s-a realizat cu pandemia Covid 19. Sfidând legile lui Dumnezeu, orgoliul nostru, trufia puterii, nebunia care stăpânește aceste suflete nemiloase, amenință structura planetei Terra cu o calamitate care poate provoca astfel al treilea și ultimul război mondial. Dumnezeu va provedea. Să continuăm să ne rugăm îndeplinindu-ne îndatoririle fără a fi părtinitori, partidul nostru este cel a lui Isus și să-i iubim pe toți.

Compasiunea este mizericordie, caritate și iluminarea conștiinței, pentru că teroarea acestui război, ca a oricărui altul, este rezultatul micilor războaie pe care le ducem cu inferioritatea noastră, egoul și pasiunile noastre distructive. Temperamentul nostru indomptabil, e fructul puterii noastre psihologice. Așa cum a spus Yung: doar iubirea poate fi antiteza, poate fi opusul acestei voluptăți distructive.

China și Rusia unite în armament nuclear devin cea mai mare putere din lume, capabile să distrugă pământul de o sută de ori, transformându-l în asteroizi în jurul soarelui, dar Isus este comandantul navei pământești și o va duce exact la pace. Așa cum spune Kardec în Cartea Spiritelor: „când creaturile se vor iubi mai mult, vor înțelege că sunt frați. Monstrul războiului va fugi cu forțele răului.” 

La întrebarea 742/5 din Cartea spiritelor, Allan Kardec întreabă: De ce există război?

Utilizăm răspunsul oferit de Spirite.

Din cauza predominării naturii animale a omului și a pasiunilor care există pe Pământ. Va veni un moment când mizericordia lui Dumnezeu ne va uni după atâta ură, iar iubirea va domina viața și ca frați ne vom îmbrățișa în această lume regenerată, nu de regenerare, căci este deja o lume regenerată după toate suferințele, unde împărăția cerurilor va fi deja cu noi și noi în acea frumoasă operă, care a impresionat lumea cu timpul său Shangri-La (paradiziac). Unde nu îmbătrânim, unde nu ne deteriorăm și unde nu suferim.

Divaldo Franco
Societatea Spiritistă Română

 

Published by revistasocietățiispiritisteromâne