Universul copiilor

Copilul certăreț

A fost odată ca niciodată, un copil care în fiecare zi se certa cu fratele, părinții și cu colegii de școală, etc.

Într-o după-amiază tatăl său i-a dăruit o cutie. Copilul foarte curios a desfăcut-o repede și s-a surprins foarte mult când a văzut cadoul: era o cutie de cuie și un ciocan.

Tatăl l-a privit și i-a spus:

-Fiul meu, îți dau un sfat, de fiecare dată când îți pierzi controlul, de fiecare dată când răspunzi rău cuiva sau te cerți, bate un cui în gard.

În prima zi, copilul a bătut 37 de cuie.

Cu timpul, copilul a început să învețe să controleze furia sa, drept urmare, cantitatea de cuie a început să se reducă. A descoperit că era mai ușor să-și controleze temperamentul său, decât să bată cuie în gard.

În cele din urmă, copilul ajuns să nu-și mai piardă cumpătul.

Tatăl orgolios, i-a sugerat ca în fiecare zi în care se poate controla, să scoată câte un cui. Zilele au trecut și copilul a reușit să le scoată pe toate.

Încântat tatăl de comportamentul fiului său, l-a luat de mâna, l-a dus până la gard și foarte liniștit i-a spus:

-Ai făcut bine, fiul meu, dar uite câte găuri…. Gardul niciodată nu va mai putea fi la fel. Când spui lucrurile cu furie, provoacă o rană, la fel ca gaura în gard. Nu are importanță de câte ori ceri iertare, rana va rămâne în suflet. O rană verbală, este la fel de dăunătoare ca una fizică. Amintește-ți întotdeauna că prietenii sunt bijuterii foarte valoroase, păstrează-i, ai grijă de ei, iubește-i și nu le face rău. Anumite răni sunt ireversibile și nu există iertare care să le vindece.

Morală: Copilul a înțeles învățătura tatălui și i-a mulțumit din suflet. A înțeles că furia face rău celorlalți, dar în special lui. Din acel moment, niciodată nu a mai fost nevoit să-și controleze furia, pentru că a decis să răspundă lumii cu iubire.

Revista Spiritistă Îngerul Binelui
Tradusă de Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne