Ajutor Social

Societatea Română Alzheimer

Cine suntem

Societatea Română Alzheimer a fost fondată și înregistrată oficial pe 27.02.1992 cu numărul 107, Dosar PJ 1992, la Judecătoria sectorului 5 București.

Societatea Română Alzheimer este o organizație umanitară, non-guvernamentală, non-profit, inițiată de cadre cu pregătire medicală-medici, asistenți medicali, studenți la medicină, psihologie, asistență socială, la care treptat au aderat și membrii de familie, precum și alte persoane interesate de problematica vârstnicilor.

În conformitate cu statutul și numele său, societatea funcționează în domeniul asistenței comunitare-sociale și medicale- a vârstnicilor și își propune să contribuie la asigurarea îngrijirii vârstnicilor cu tulburări psihice, în special de tip deteriorativ, să ajute familiile acestora și pe toți cei angrenați în activitățile de îngrijire, să creeze sisteme moderne de îngrijire și asistență.

Cu ce ne ocupăm

În prezent principala activitate a Societății Române Alzheimer este “Centrul Memoriei”, centru ambulatoriu de diagnosticare, tratament și îngrijire al tulburărilor cognitive, care datează din august 2000 și a fost permanent îmbunătățit cu noi secțiuni referitoare la consilierea familiilor, de includere a suferinzilor în alte programe de îngrijire la domiciliu, activități de editare, de învățământ pentru studenții la Facultățile de Medicină și de Psihologie, de popularizare a serviciilor oferite la nivelul populației generale și a medicilor cu alte specialități, mai ales a medicilor de familie.

Menționăm că acest proiect este constituit că un parteneriat între Societatea Română Alzheimer – care oferă serviciile medicale, de consiliere, materiale informative, materiale pentru desfășurarea acestora – și Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” care oferă spațiul și utilitățile.

De asemenea, Centrul Memoriei este inclus în organigrama Spitalului.

Societatea Română Alzheimer

 Str. Austrului nr 52, sector 2, Bucuresti
contact@alz.ro 

Centrul Memoriei

 Sos. Berceni nr 10-12, sector 4, Bucuresti
021.334.8940

Internet – Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne