Ajutor Social

Asociația Spitalului de Psihiatrie 

Dr. Gheorghe Preda Sibiu

Asociația a fost înființată în anul 2010, este formată din medici, psihologi, asistenţi sociali, juriști şi economişti, având ca scop promovarea sănătăţii mentale şi îmbunătăţirea calității vieţii pacienților psihiatrici şi a îngrijirilor de sănătate acordate în Spitalul de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda din Sibiu şi prin Centrele de sănătate mintală pentru adulţi şi copii, integrate spitalului.

Asociația Spitalului de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu este formată din personalul spitalului, având ca scop principal îmbunătăţirea calității vieţii pacienților şi a îngrijirilor de sănătate acordate, prin dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, modernizarea structurilor spitalului, pregătirea profesională a angajaților, promovarea sănătăţii mentale, activităţi de terapie ocupațională, dezvoltarea abilitaților personale şi sociale ale pacienților, activităţi de petrecere a timpului liber şi organizarea de activităţi educative şi recreaționale pentru pacienții spitalului.

Milităm pentru destigmatizarea persoanelor care suferă de tulburări psihice şi pentru integrarea lor în comunitate.

Activitățile noastre:

– Programe de sprijin pentru pacienții spitalului şi aparținători, dezvoltarea facilitaților de îngrijire pentru a oferi condiţii mai bune pacienților, în special în aria terapiilor complementare – ergoterapie.

– Acţiuni de informare şi sensibilizare asupra problematicii sănătăţii mintale .

Workshop-uri cu profesionişti din sfera sănătăţii mintale.

– Programe proprii de sprijin pentru pacienţi şi pentru dezvoltarea structurilor şi facilitaților de îngrijire a sănătăţii mentale.

– Acţiuni de solidaritate cu pacienții, colectarea de donaţii şi redistribuirea lor către pacienți şi familiile cu situaţii sociale dificile. Organizarea sărbătorilor pentru pacienţi, distribuire de pachete şi cadouri, cu sprijinul membrilor şi sponsorilor.

– Acțiuni pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități psiho-sociale, inclusiv a accesului la cultură. Susținem anual expoziția de pictură și decorațiuni Speranță prin Artă, conținând lucrări ale pacienților.

Servicii oferite:

Asistență specializată pentru persoane care suferă de tulburări psihice, reabilitare şi reintegrare psiho-socială, programe de ergoterapie, terapii complementare, consiliere şi orientare pentru beneficiari de îngrijiri psihiatrice şi aparținători.

Contact Spitalul de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu

Str. D. Bagdazar nr. 12, Sibiu Tel. 0723208790 Email : prieteniidinspital@gmail.com

Internet-Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.