Biografii

Divaldo Pereira Franco

Divaldo Pereira Franco este un adevărat apostol al Spiritismului. Întreaga sa viață a dedicat-o cauzei spiritiste și copiilor abandonați din suburbiile aflate în Salvador de Bahia.

S-a născut la 5 Mai 1927 în Feira de Santana, Bahia și încă din copilărie comunica cu Spiritele. A studiat la Școala Normală Rurală din Feira de Santana, unde a obținut diploma de profesor în 1943. A lucrat ca funcționar la vechiul IPASE din Salvador de la care a plecat în 1980.

Este recunoscut ca unul dintre cei mai mari mediumuri și oratori Spiritiști, iar în prezent este cel mai mare Divulgator Spiritist în întreaga lume.

Curriculumul său revelă că este un excelent și devotat educator cu peste șase sute de copii adoptați și peste două sute de nepoți și strănepoți, deservind în prezent circa trei mii de copii, adolescenți și tineri din familii cu venituri mici.

Orator desăvârșit cu mai mult de 13000 de conferințe în peste 2000 de orașe din Brazilia și în 65 de țări de pe cele cinci continente, acordând o mie cinci sute de interviuri pentru radio și televiziune în Brazilia și în străinătate. A primit mai mult de șase sute de onoruri de la instituții culturale, sociale, religioase, politice și guvernamentale.

Ca medium, a publicat două sute cinzeci și cinci de cărți cu peste 8 milioane de exemplare, prezentându-se două sute unsprezece Autori Spirituali, mulți dintre ei ocupând un loc de renume în literatură, gândire și religiozitate universală.

Lucrările sale au fost traduse în șaptesprezece limbi (germană, albaneză, catalană, daneză, spaniolă, esperanto, franceză, olandeză, maghiară, engleză, italiană, norvegiană, poloneză, cehă, turcă, rusă, suedeză și Braille). Există numeroase cărți scrise de diferiți autori despre viața și munca sa. Veniturile din vânzarea acestor cărți precum și dreptul de autor au fost donate către Mansão do Caminho (Mansiunea din drum) și alte entități filantropice.

Spiritist convins, a fondat Centrul Spiritist Calea Răscumpărării la 7 septembrie 1947.

Doi ani mai târziu, a început activitatea psihografică. Numeroase mesaje au fost scrise prin intermediul său. La îndrumarea Binefăcătorilor Spirituali a păstrat ce a scris, până când într-o zi, a primit recomandarea să ardă tot, întrucât nu era altceva decât un simplu exercițiu. Ca urmare, noi mesaje au fost semnate de mai multe Spirite printre care și Joanna de Angelis, care de foarte mult timp s-a prezentat ca fiind un Spirit Prieten; ascunsă în anonimat aștepta momentul oportun pentru a se identifica. Joanna s-a prezentat ca orientatoare spirituală, scriind nenumărate mesaje, într-un stil plăcut, plin de înțelepciune profundă și iubire infinită, care alina oamenii nevoiași și îi îndruma spiritual.

În 1964, Divaldo sub îndrumarea Joannei de Angelis a selectat mai multe mesaje transmise de ea și a constituit cartea Luni de Iubire, devenind prima sa carte publicată.

În 1988, a creat Mișcarea Tu și Pacea, care s-a răspândit în toată Brazilia și în străinătate.

Mansão do Caminho (Mansiunea din cale) 

Divaldo Franco este un emerit educator. A fondat în 1952, în orașul Salvador, Bahia, împreună cu Nilson de Souza Pereira, Mansão do Caminho (Mansiunea din drum) unde și-a început activitatea caritativă cu case pentru copii orfani, cu scopul de-a le reconstrui mediul familial.

Astăzi, Mansiunea din drum este un admirabil complex educațional cu 83.000 m² care cuprinde 52 de clădiri, unde sunt ajutați 3000 de copii și tineri din familii cu venituri mici, la Rua Jaime Vieira Lima, punctul 1 Pau da Lima, unul din cartierele periferice din Salvador. Complexul satisface diverse activități sociale și educaționale: prenatal, creșă, școli elementare și medii, informatică, ceramică, panificație, broderie, reciclarea hârtiei, centru medical, Laborator de analize clinice, Asistență fraternală, Caravana Auta de Souza, Casa de Cordialități și biblioteci.

Mai mult de 35.000 de copii au trecut prin diferite cursuri și ateliere de lucru din Mansiunea din drum. Tot acest ajutor umanitar este menținut din vânzarea cărților mediumnice, înregistrări de seminare, cursuri, interviuri, conferințe și mesaje ale lui Divaldo.

Onoruri 

Divaldo Franco a primit onoruri din mai multe țări și orașe din America de Nord, Centrală, de Sud, Europa și Africa:

20 de elogii
334 de plăci de argint, aur și bronz
54 de Medalii
49 de Trofee
43 de Felicitări
187 Diplome și Certificate
12 Titluri Onorifice semnificative

Dintre toate aceste magnifice onoruri, remarcăm următoarele:

1988- Consiliul Local din Curitiba i-a acordat Titlul de Cetățean de Onoare, la propunerea consilierului de atunci Marcos Isfer. Decernarea a avut loc la sediul Rectoratului Universității Federale din Paraná, în prezența a numeroase autorități de renume, precum și a altor personalității din artă, știință, cultură, politică, mișcarea spiritistă și un număr semnificativ de prieteni.

1991- Titlu Doctor Honoris Causa în științe umaniste oferit de Colegiul Internațional de Științe Spirituale și Psihice, Montreal din Canada.

1997-Decretul Ordinului de Merit Militar oferit de către Președintele Republicii Brazilia.

2001-Medalia Chico Xavier oferită de guvernul statului Minas Genais.

2002- Titlu de Doctor Honoris Causa în științe umaniste Universitatea Federală din Bahia.

2002- Omagiul oferit de Universitatea de Stat din Feira de Santana.

2005- Titlul de Ambasador al Păcii în lume, titlu acordat atât lui Divaldo Franco, cât și prietenului său Nilson de Souza Pereira. Titlu oferit la Geneva, Elveția, la 30 decembrie 2005, de Ambasada Universală pentru Pace.

2008- În Paigton, Anglia, a primit de la călugărul tibetan Kelsang Pawo, reprezentant al Fundației Kelsang Pawo, care se dedică protecției copiilor pe cale de dispariție din întreaga lume, Titlul de Ambasador al Bunătății în lume.

2012- I-a fost acordat lui Divaldo Pereira Franco, Titlul de Cetățean de Onoare al Pământului Araucariei de către susținătorul Proiectului, deputatul Ney Leprevost la Teatrul Pozitiv.

Divaldo Pereira Franco, ca referent al Doctrinei Spiritiste, de-a lungul vieții sale a reușit să divulge și să cultive învățăturile Spiritiste nu doar în Brazilia, ci în toate lumea. Adevărat apostol a lui Isus Hristos, Divaldo a transmis lumii întregi învățături, speranță și iubire.

Informații recompilate din http://www.divaldofranco.com.br/
Tradus de Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne