Tematică

Marea Planificare și Calendarul Sideral

 

Întrebare: Ne puteți explica în detaliu ce este o Mare Planificare pentru perfecționarea lumilor și a științelor umane?

R: Știința voastră asigură că Universul este în continuă expansiune; asemănându-se cu o explozie gigantică care se extinde în toate direcțiile. Într-adevăr, este o imagine destul de aproximativă realității, între timp, întrucât timpul din lumea voastră este relativ calendarului uman, nu puteți evalua această explozie în eternitatea Minții Divine. Pentru Dumnezeu, acel eveniment dintre începutul și sfârșitul exploziei este atât de instantaneu, la fel ca pe Pământ explozivul care izbucnește într-o secundă. De la inițiații antici vedantici și instructorii dinastiei Rama, acel timp inerent expansiunii, este exact atunci când Dumnezeu creează și apoi dizolvă Universul exterior, este cunoscut sub numele de Manvantara, care semnifică o perioadă de activitate și poate fi conceput în Occident ca Marele Plan sau Respirație completă a Creatorului, împărțit în diastole și sistole cosmice.

Pe scurt: ceea ce pentru Dumnezeu se întâmplă în timpul simbolic al unei secunde terestre, pentru noi, creaturile sale, îngloba 4.320.000.000 de ani tereștri. Semnifică pentru Dumnezeu, același sentiment pe care îl aveți despre focurile de artificii.

Cosmosul, eliminând ideea de timp și spațiu, este un fel de noapte eternă și magică de frumusețe infinită și policromă, care se scurge sub viziunea Spiritelor Revelatoare ale voinței Minții Creatoare ale lumilor. Universul este succesiunea consecutivă a Manvantarelor sau Marilor Planuri care se substituie unele pe altele, dând naștere la formarea conștiințelor individuale, total ignorante și plasate în curentul evolutiv al ciclurilor planetare; se trezesc, se nasc, cresc, se extind, absorb binele și răul în raport cu zonele în care staționează și mai târziu, conștienți de următoarea lor destinație, ating gradul de angelitate. În acest fel, spiritele angelice, a căror conștiințe participă la Marele Plan, se dispun să orienteze și să călăuzească frații lor, suflete infantile care vor apărea în următorul Mare Plan sau Manvantara. Aceasta este Legea eternă și justă; cei mai în vârstă îi învață pe cei mai tineri să-și cucerească propria fericire nemuritoare.

Conștiința spirituală a omului pe măsură ce crește sferic, diluează limitele timpului și spațiului pentru a acționa în alte dimensiuni indescriptibile; el îmbrățișează din ce în ce mai mult, măreția reală a Universului în sine și se transformă în Creator de alte conștiințe mai mici în propria Conștiință Siderală.

Creatura umană care trăiește supusă simbolismului timpului și spațiului, are nevoie de un punct de sprijin pentru a-și afirma mintea și pentru a putea înțelege ceva din creația cosmică și din existența lui Dumnezeu. Marii Inițiați au simplificat foarte mult această dificultate, compunând diagrame speciale, gradând diferitele faze ale coborârii spiritului la expresia: materie. Acesta este cazul Manvantarelor sau Marilor Planuri, unde se conjugă ritmurile importante și creative care ajută la înțelegerea omului, pentru a-l face să simtă procesul inteligent al propriei sale vieți. Este o reducere accesibilă gândirii umane, deși puțin distanțată de realitatea cosmică, dar este cea mai fidelă și recomandabilă expresie grafică. Ermetiștii, hindușii, taoiștii, yoghinii, teosofii, rozacrucienii și ezotericii și-au îndrumat studiile cu destul succes, cu ajutorul acelor grafice inspirate de Mentorii Siderali din Atlantida dispărută.

În același mod, Mentorii Siderali au nevoie să bazeze evenimentele Creației într-un program de previziune disciplinată, astfel încât evenimentele de cea mai mare importanță care urmează să se întâmple în globurile planetare, cum ar fi descinderea Instructorilor spirituali, să se efectueze în perfectă concordanță cu fazele evolutive a umanități încarnate. Deși viața angelică trece dincolo de ideea sau simbolismul timpului și spațiului convențiilor umane, Înaltul trebuie să se adapteze la o schemă de control sideral, în ceea ce privește relațiile și determinările sale karmice sau evolutive cu lumile materiale. În consecință, calendarul prozaic al umanității pământești cu care își disciplinează activitățile, bazat pe translarea și rotația planetei Pământ în jurul Soarelui, nu este altceva decât o consecință a calendarului sideral fixat de Înalt pentru a controla fenomenele Cosmosului.

Întrebare: Ați putea să ne clarificați, cu un exemplu obiectiv, ceva din acel calendar sideral cu care Directorii sistemului nostru disciplinează principalele evenimente ale lumilor, cum ar fi descinderea lui Isus pentru a-și exercita misiunea de sacrificiu?

R: Dacă pe planeta voastră există un calendar pentru adaptarea fenomenelor și evenimentelor vieții umane, împărțit în cicluri mici numite zile, săptămâni și luni și cicluri mari numite ani, secole sau milenii, este evident că Administrația Siderală are, de asemenea, modul său special de a marca evenimentele care se întâmplă în Cosmos în raport cu fiecare planetă și  umanitatea sa corespunzătoare, în cadrul unei convenții de timp și spațiu. Precum și datele principale ale țărilor voastre, cum ar fi Crăciunul și Anul Nou, sunt stabilite în mod corespunzător în calendarul terestru, pentru ca să nu sufere inconveniente în chestiuni comerciale, obligații religioase, schimburi turistice, premierii artistice, congrese științifice etc., etc.; administrarea unui sistem solar sau a unui anumit glob, care este mult mai complexă și mai important decât controlul activităților umane, necesită un sistem sau o ordine capabilă de anticiparea disciplinată a tuturor evenimentelor viitoare de mare importanță.

Pe măsură ce omul coordonează simbolismul timpului în mintea sa finită datorită tabelelor numerice ale calendarului său, Administrația Siderală își disciplinează evenimentele cosmice prevăzând, marcând și controlând evenimentele generale care trebuie să aibă loc în timpul prevăzut de Marele Plan.

Directorii Sistemului Solar sau ai Pământului, trebuie să se plaseze, de asemenea, în ideea de timp și spațiu pentru a interfera în timp util cu nevoile de reajustări planetare și pentru intensificarea spirituală a umanității lumilor care sunt sub îndrumarea lor.

Astrologia, precum calendarul sideral care limitează timpul în cadrul ciclului de creație și dizolvare a cosmosului material, permite directorilor sistemului solar să prevadă momentul în care au loc schimbări în structura lumilor și evenimente evolutive sau expiatori în umanități.

De aceea ocultiștii, yoghinii și astrologii orientali știu că timpul exact al unei Manvantare sau Marele Plan al calendarului sideral, cuprinde 4.320.000.000 de ani pământeni într-un proces disciplinat în jurul pământului prin succesiunea semnelor și conjuncțiilor astrologice.

Când pământul s-a situat sub influența suavă a semnului Peștilor și a conjuncției lui Saturn, Jupiter și Marte, a fost momentul exact când Iisus s-a născut, determinat și ales de către Mentorii Siderali. Adevărul este că nu a existat nici o minimă greșeală în schema siderală a Universului pentru ca Iisus să se nască sub semnul Peștilor și al conjuncției menționate mai sus. Totul a fost planificat în planurile Ingineriei Siderale și în cursul Marelui Plan actual pe care îl trăiți.

Întrebare: Ne puteți da un exemplu al acestei influențe astrologice, comparând-o cu un eveniment din viața noastră comună?

R: Administrația Siderală, care a marcat ora semnului Peștilor și data conjuncției lui Marte, Saturn și Jupiter pentru ca Iisus să se nască pe pământ, deoarece acel moment corespundea cu exactitate ca omenirea să fie luminată și mântuită sub îndoctrinarea mesianică a unui Avatar. Spiritele Directoare ale Sistemului Solar, cunoscătoare de condițiile morale, stările psihologice și temperamentele umanității planetare pe care le orientează, au stabilit cu trilioane de ani în avans timpul exact al coborârii lui Iisus pe pământ, care, printr-o dispoziție  cosmică înțeleaptă ar trebui să fie sub influența semnului Peștilor.

Prin urmare, conjuncția celor trei planete ar fi inevitabilă, chiar dacă Iisus nu ar fi coborât, pentru că a fost consecința naturală a schemei siderale și a mecanismului cosmic sub regula legilor care reglementează ciclurile, aproximările și revoluțiile stelelor în Cosmos.

Insistăm să vă spunem că nu a existat o preselecție astronomică specială în conjuncția lui Marte, Saturn și Jupiter în zodia Peștilor, pentru a prezida descinderea lui Iisus pe pământ. Acest eveniment astronomic a fost prevăzut și ales în timpul calendarului sideral astrologic pentru a îndeplini bazele importantului eveniment al trecutului și viitorului umanității pământești, Era creștină. În cadrul schemei evolutive a pământului, când semnul Peștii este vizitat de celebrul trio planetar, ar fi momentul determinat sau momentul divin, în care Lumina lui Hristos Planetar va apărea prin sublimul Isus, prin jertfa și exemplul celui mai perfect Cod moral care s-a cunoscut pentru mântuirea oamenilor, Evanghelia.

Întrebare: În mod obișnuit, astrologii prezic evenimente bune și rele pentru umanitatea noastră, bazându-se doar pe citirea stelelor și poziția lor zodiacală, fără a lua în considerare deloc calendarul sideral, așa cum ne informați. Ce ne puteți spune?

R: De fapt, nu sunt necesare multe cunoștințe pentru studioși astrologi pentru a verifica că sub conjuncția și influența stelelor favorabile au loc doar evenimente lăudabile pentru omenire, cum ar fi nașterea lui Isus, începutul erei creștine, renașterea artelor și științelor sau perioade lungi de pace. Între timp, situațiile astrologice dintre globurile fluidelor discordante sau ale unei combinații magnetice rele, indică evenimente nedorite care modifică panorama lumii și sunt numite evenimente tragice, precum revoluții și războaie în care bărbații, femeile și copiii sunt uciși.

În general, astrologii iau efectul drept cauză și presupun că influența bună sau rea a unei anumite stele este cea care determină evenimentele bune sau rele ale lumii. Faptele favorabile sau nu preconizate de astrologi au fost de foarte mult timp stabilite. Aceste evenimente apar sub o astfel de conjuncție sau semn zodiacal, nu impuse de stele, ci pentru că sunt evenimente karmice prevăzute în schema Astrologiei. Într-adevăr, directorii siderali fixează evenimentele bune în concordanță cu conjuncțiile sau prezența planetelor de influență bună, la fel cum evenimentele tragice sunt demarcate de combinații astrologice de influență rea. Rămâne, așadar, ca oamenii de știință să investigheze pozițiile zodiacale și să prezică evenimentul care urmează să fie realizat de darul intuitiv care este conturat prin forța progresului sau destinul spiritual al oamenilor.

În timpul acestui calendar sideral, momentele sau zilele bune alternează cu zilele rele, așa cum se întâmplă cu duminicile și sărbătorile care sunt plăcute pentru plimbări, diversiuni, excursii sau vizite; iar anul bisect sau cele 13 zile care coincid cu vinerea, îi fac pe superstițios să evite nunțile, mutările, afacerile sau comemorările intime.

Întrebare: În ce fel a influențat nașterea lui Isus acel câmp magnetic sau astrologic, creat de conjuncția lui Saturn, Jupiter și Marte?

R: Influențele astrologice predispun temperamentul sau inițiativele oamenilor, dar nu determină și nu impun destine, deoarece acestea au fost trasate cu mult timp în urmă.

Se întâmplă odată cu apariția anumitor stele sau sub un anumit semn astrologic, deoarece așa au fost prevăzute. Nu sunt combinațiile planetare, cum ar fi influența ascendentă sau descendentă a unor stele și a semnelor astrologice care favorizează prevestiri bune sau rele în navigația maritimă, în transportul feroviar, aerian sau automobilistice, precum evenimentele fericite sau tulburările tragice în familii sau în societățile umane. Ele marchează și predispun evenimentele pentru o lungă perioadă de timp, disciplinate de Legea Karmei. Nu viața unei stele sau efectul unei anumite conjuncții planetare dezlănțuie evenimente nedorite, ci lipsa de experiență, nesăbuința, nechibzuința sau beția conducătorilor de vehicule terestre, maritime sau aeriene care promovează dezastrele. Mai mult, deși evenimentele tragice par ocazionale sau neprevăzute, acestea ar fi putut fi stabilite și de Administrația Siderală din cauza unei coincidențe karmice. Apoi, sunt alese și grupate creaturi a căror fișă morală le condiționează la un anumit eveniment sau la un accident de salvare colectivă, îndreptându-le să plătească datoriile contractate în existențe anterioare.

Sub orice aspect planetar, fie că are o influență astrologică bună sau rea, Isus nu ar fi omis să-și reveleze caracterul și capacitatea sa de a renunța la bunurile vieții umane, deoarece acele calități erau caracteristicile sufletului său evoluat, străin stelelor și semnelor astrologice. Din acest motiv, conjuncția planetară a lui Saturn, Marte și Jupiter, sub semnul blând al Peștilor, a fost aleasă și prevăzută în calendarul sideral pentru magnifica apariție a lui Mesia. Buna influență astrologică, prin furnizarea lichidului sedativ și simpatic, a fost stimulentul pentru a trezi cele mai bune sentimente ale umanității pământești. Prin urmare, a fost un eveniment astrologic fericit care a catalizat sentimente iubitoare, gânduri tandre și pașnice la oameni, creând o predispoziție benefică pentru mai marele succes al erei creștine.

În acea perioadă, un magnetism de natură superioară s-a răspândit în jurul globului pământesc, activând bunele acțiuni la oamenii predispuși. Spiritiștii și ocultiștii știu că Viața este rezultatul sau potențialul forțelor, care se manifestă din lumea ocultă către exterior. Materia compactă pentru privirea omului este rezultatul unei aglomerări de elemente invizibile, cum ar fi moleculele și atomii, care se subdivid în electroni, pozitroni, radiații, unde, neutroni, mezoni, protoni etc. Există miliarde și miliarde de atomi într-o singură picătură de apă și, dacă ar fi mărită la dimensiunea pământului, fiecare dintre atomii săi nu ar fi mai mare decât dimensiunea unei mingi de fotbal. În prezent, cei mai instruiți oameni de știință recunosc existența câmpurilor mentale, formate dintr-o energie diferită și superioară, și, de asemenea, dotate cu impulsuri inteligente. Ceea ce vechii hinduși explicau cu atâtea milenii în urmă prin compendiile lor ezoterice, despre imortalitatea minții după dezintegrarea corpului carnal, este acceptată de oamenii de știință moderni astăzi ca fiind evidentă, afirmând că câmpul mental al omului supraviețuiește.

În consecință, atunci când planetele se situează în anumite poziții în semnele astrologice, ele sunt adevărate condensatoare de forțe oculte care se convulsionează, se integrează, se elevă și lovesc din nou cu tot potențialul lor în toate direcțiile. În mod logic, umanitatea unei lumi fizice suferă în contextul său eteric, astral și mental acțiunea unei sarcini similare emisă de umanitatea lumii care îi este mai aproape. Și, în funcție de starea spirituală a locuitorilor acelei lumi apropiate, este firesc ca și ei să-și acuze stimulii magnetici buni sau răi. Indiferent de distanța fizică care separă stelele, acestea sunt integrate în mod ocult în forțele care emană din întregul Univers și care curg în toate direcțiile.

În consecință, dacă planeta Jupiter în timpul apropierii sale astronomice proiectează o influență magnetică bună asupra pământului, aceasta se datorează faptului că umanitatea sa vibrează cu emoții și gânduri de un elevat tenor moral, dar este, de asemenea, evident că cei de pe Jupiter, în sens opus, trebuie să sufere impactul violent al încărcăturii neplăcute emise de imperfecțiunile mentale ale celor trei miliarde de cetățeni tereștri.

Conjuncția Saturn, Marte și Jupiter, al cărui trio planetar poartă o încărcătură umană superioară din punct de vedere moral față de cel al pământului, a produs apoi unificarea fluidelor sedative care v-au îmbibat lumea cu o influență sănătoasă și i-a predispus pe pământeni spre sentimente mai bune. Astfel, oamenii buni, iubitori și pașnici, sub influența planetară a suavei mante a Peștilor, au devenit mai predispuși la bunătate, liniște sufletească, tandrețe și blândețe, transformând atmosfera din Galileea într-un câmp psihic foarte favorabil pentru apariția Erei creștine. Este, de asemenea, evident că cei răi, belicoși și irascibili sub influențe atât de bune au fost stimulați să-și îmbunătățească impulsurile animalizate.

Întrebare: Considerând faptul că Iisus a fost un Spirit pur, de ce nu a putut depăși impuritatea vibrațiilor pământești, fără să recurgă la o bună influență sau la igienizarea aurei planetei, sub conjuncții astrologice favorabile? Vibrațiile spirituale superioare nu depășesc frecvențele vibratorii mai mici ale globului pământesc?

R: Repetăm: Isus este un spirit excepțional, un Avatar, adică este mai presus de dorințele și particularitățile umane; este cea mai importantă entitate care depășește valoarea dată unei reuniuni de planete circumscrise unui sistem și cu viață tranzitorie în Cosmos. Mai mult, orice om este mult mai important pentru Dumnezeu decât cel mai fabulos sistem planetar, deoarece omul gândește, iar planetele sunt substanța care abia le servește ca locuință. Această combinație astrologică atât de rară a fost o atingere psihică stimulatoare pentru creaturi în general, o vibrație favorabilă pentru succesul activităților creștine. Nu a fost stabilită special în acest scop, ci a fost folosită pentru evenimentul spiritual superior.

Prin urmare, este de necontestat faptul că vibrația spirituală a lui Isus este cu mult superioară magnetismului cosmic sau pământesc impur și el nu ar avea nevoie niciodată să depindă de situații planetare favorabile pentru a-și exercita mesianismul răscumpărător. Faptul că Directorii Siderali au ales circumstanțe și condiții magnetice favorabile pentru apariția sa în materie, nu implică a lua în considerare faptul că pentru a se încarna trebuia să fie supus acelei manifestări, căci Isus a realizat deja ceea ce a fost mai greu, adică, el a transpus fabuloasă distanță vibratorie care separa lumea sa spirituală de pulsația letargică a materiei. Isus nu a fost un păcătos în căutarea răscumpărării sale spirituale în lumea pământească, ci un sublim Instructor cu misiunea de a-i lumina pe pământeni, bineînțeles că merita cea mai bună asistență posibilă pentru realizarea operei sale. Un profesor poate da lecții elevilor săi, chiar dacă poartă un costum ușor de in într-o dimineață grea de iarnă, dar este destul de logic, să se simtă mai bine și să producă mult mai mult, dacă ar purta un costum gros de lână. Isus putea, de asemenea, să-i învețe cu succes pe locuitorii pământului, chiar dacă era scufundat într-un câmp fluidic impur. Între timp, fiind vorba de un Profesor inconfundabil și demn de cel mai mare respect, lecțiile sale au fost mai profitabile, deoarece Înaltul l-a plasat într-un câmp astronomic favorabil pentru sensibilizarea psihică a elevilor săi tereștri.

În plus, pur sau impur în concepția umană, sunt doar două cuvinte care încearcă să definească circumstanțele relative, a căror existență nu depinde de astfel de cuvinte. Ce sunt cuvintele? Nu este oare încercarea omului de a defini lucruri care există și au existat înainte de propriile sale cuvinte?

Întrebare: În cele din urmă, care a fost natura caracteristică influenței semnului Peștilor asupra lui Isus, asupra operei sale și a apostolilor săi?

R: Cum o zodie durează 2.160 de ani și venirea lui Isus a avut loc acum 2.000 de ani, adică după ce a început semnul Peștilor; atunci omenirea Mileniului al treilea trebuie să trăiască sub influența altei zodii, care trebuie să fie Vărsător. Sub acest semn, oamenii tind să-și dezvolte mintea și să consolideze definitiv calitățile cultivate sub semnul Peștilor. Limbajul poetic al Astrologiei spune astfel despre oamenii născuți sub semnul menționat; «Sunt profund emoționali, radiază simpatie, chiar dacă sunt nepoliticoși sau slabi; neliniștiți, sunt interesați de viața psihică; sunt receptivi la mesaje elevate, ospitalieri și dezinteresați; sunt romantici, visători și recunoscuți ca medium; suferă și devin amari când jignesc sau fac rău cuiva; ei pot vorbi din senin despre idealul superior, dar își corectează indeciziile și uneori o fac cu prețul propriei vieți.»

Chiar dacă considerăm că astfel de calități ar trebui să fie în general patrimoniul indivizilor, înainte de influența unui semn astrologic precum Peștii, adevărul este că atât esenienii, cât și creștinii s-au ajustat perfect acelei definiții. Semnul Peștilor și-a lăsat amprenta inconfundabilă asupra evenimentelor trăite de Isus. Maestrul a fost recunoscut ca Pescar de suflete și primii săi discipoli au fost pescari; semnul pe care l-au folosit între ei a fost figura a doi pești împletiți: Biserica însăși păstrează încă forma unui cap de pește, pe mitrele episcopilor săi; iar în Postul Mare interzice carnea, dar nu și peștele. Creștinii consideră figura peștelui ca un simbol al purității genetice datorită modului lor de a procrea, independent de orice contact direct dintre mascul și femelă și datorită vieții lor în sânul apei. Sursă principală de viață și de unde omul va trebui să renască, în limbajul folosită de Iisus. Isus l-a invitat pe Petru, să fie pescar de oameni și Francisc din Assisi, admirabilul său discipol, vorbea cu peștii.

Carte: Sublimul Peregrin, Ramatis
Tradus de Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne