Ajutor Social

Totul despre cancer

Viața unei persoane diagnosticate cu cancer se schimbă fundamental. Timpul curge dintr-o dată altfel, ordinea priorităților se modifică și tot ce ne înconjoară capătă noi sensuri și profunzimi. Nemilosul diagnostic oncologic este factorul care declanșează lupta interioară pentru viața. Milioane de întrebări, de incertitudini, de stări sufletești…Slăbiciuni omenești, ispite, poticniri și revolte, toate ne copleșesc «înfășurate și acoperite în veșminte de carne!»
Ca în orice război, informația corectă, completă, primită la timp, este esențială în luarea deciziilor care pot aduce victoria! Și aceasta se petrece atât în lumea noastră reală, din ce în ce mai puțin receptivă la problemele celuilalt, cât și în mediul virtual, care abundă și se alimentează permanent cu informații de toate felurile.

Despre cancer se scrie și se vorbește mult.

Cancer… cuvântul care cade ca un trăsnet asupra oricui îl aude, indiferent că se referă la persoana lui sau la cineva care îi este drag sau chiar străin. Deodată, modul în care ne raportăm la ceilalți și la viață se schimbă, căci niciun alt cuvânt nu are aceeași putere ca să zguduie și să ne pună față în față cu suferința în toate formele ei, dar mai ales, cu apropierea morții. Brusc, în mod amețitor, cuvântul acesta, care se insinuează el însuși ca o otravă atunci când medicul dă glas diagnosticului neiertător, ne obligă să ne oprim din toate proiectele care ne-au ținut prizonieri și ne-au creat iluzia bucuriei, ne forțează să ne asumăm vulnerabilitățile și ne cere imperios să purtăm un dialog cu noi înșine.

Din contactul nostru direct cu tensiunile prin care trec bolnavii și experiența pe care am  căpătat-o din tratarea și însoțirea  pacienților în procesul de vindecare, am înțeles că nici abordarea științei ca zeitate omniscientă și nici apelul doar la natură ca reacție la «conspirația industriei farmaceutice» nu oferă soluția salvatoare pentru viață. Altfel, acest mod eronat de a privi lucrurile duce la o concluzie greșită cum că orice problemă umană are o soluție tehnologică rapidă, sau că orice boală și-ar găsi remediul într-o pastilă.

Din fericire, trăim în una dintre cele mai importante și privilegiate perioade ale progresului științific și al afluenței tehnologice. Și am înțeles că nevoia unei abordări interdisciplinare sau măcar dialogul constant între specializările medicale diverse se impune datorită perspectivei largi și profunde pe care o deschide, prin faptul că scoate cunoașterea din zona informației pur teoretice, care ar lăsa-o abstractă și sterilă, și îi evidențiază rostul practic: acela de a conecta știința la viața concretă a omului pentru a produce efecte în beneficiul lui. Mai simplu spus, oferă pacientului o speranță, un drum, o șansă în plus.

În acest scop, ne-am propus să chemăm pe această platformă medici specializați în toate ramurile medicinei, navigatori medicali și experți în «concierge medical» cu experiență de zeci de ani, să creăm contextul de a aduna laolaltă mai multe minți atente, care să știe să pună filtre critice pentru a genera răspunsuri documentate, argumentate științific, probate prin cercetări și contact direct cu mii de cazuri, și mai ales să ofere soluții realiste la întrebările chinuitoare pe care le exprimă cei aflați în suferință.

Amintindu-ne că „ideile trebuie puse înaintea cuvintelor, așa cum sufletul trebuie pus înaintea trupului”, îți punem la dispoziție, dragă cititorule,  această platformă, în mod gratuit, ca să te informezi înainte de a decide.

Pentru că lupta cu cancerul este un război teribil și prima și poate cea mai importantă informație pe care ți-o oferim este ca de cele mai multe ori omul învinge cancerul!

Da, cancerul poate fi învins și TREBUIE SĂ ȘTII!

Contact:

Telefon: 0758.111.481
E-mail: office@totuldesprecancer.ro
Clinica:
Intrarea Traian Demetrescu, nr. 16, sector 3, București

Published by revistasocietățiispiritisteromâne