Știință

Universul și iubirea

Care este legătura dintre fizica cuantică și iubire?

Fizica cuantică este știința modernă care încearcă să ne explice că lumea este un TOT. Un tot care este interconectat prin intermediul iubirii. Fizica cuantică spune că energia este iubire. Vibrația energiei și energia magnetică sunt iubirea care face posibilă crearea realității prin intermediul conștiinței.

Suntem în legătură cu toți și toate

«Universul, privit ca un TOT, nu este o caracteristică centrală a experienței mistice, ci și una dintre cele mai importante revelații ale fizicii moderne. Este cea mai importantă descoperire din istoria științei.»– Henry Stapp, cercetător în domeniul fizicii cuantice.

«Cunoscută sub numele de mecanică cuantică, această ramură a fizicii moderne încearcă să facă lumină în microuniversul particulelor elementare, construind teorii care să explice comportamentul electronilor și al celorlalte particule elementare. Cunoscută sub numele de mecanică cuantică, această ramură a fizicii moderne încearcă să deslușească legile lumii subatomice, construind teorii care să explice comportamentul electronilor și al celorlalte constituente fundamentale ale materiei. (…). Universul subatomic are mecanisme care scapă în parte înțelegerii umane, iar când se supune totuși teoriilor fizicienilor, o face într-un mod contra-intuitiv, paradoxal, ce îi lasă perplecși pe filozofii moderni ai științei.»

Suntem în legătură cu Universul. Suntem iubire

Fizica modernă arată că la baza a tot ceea ce există se află un câmp cuantic care unește totul, format din suma tuturor posibilităților. Prin intermediul acestui câmp suntem mereu în legătură cu toți și toate, că suntem sau nu, conștienți de aceasta.

Este vorba despre o energie care este magnetică și care vibrează tot timpul. Tot ceea ce există vibrează. Inclusiv gândurile noastre vibrează. Experiențele noastre sunt întotdeauna un răspuns la vibrațiile pe care le transmitem în Univers.

Experiențele din viața ta sunt mereu o reflecție a gândurilor tale. Așadar, dacă vrei să îți schimbi experiențele, schimbă-ți gândurile și vibrează la un nivel diferit. Totul începe de la un gând. Gândul tău crează realitatea, dar fiecare gând vibrează la un nivel diferit. Ceea ce misticii ne spuneau acum mii de ani este demonstrat astăzi de fizica cuantică. 

În momentul când reușești să magnetizezi la același nivel cu dorința ta, aceasta se transformă în realitate fizică.

Așa se întâmplă totul… Pentru ca noi să vibrăm în ritm cu Universul, e nevoie doar de gânduri pozitive, pline de iubire. Le eliberăm, iar ele construiesc o realitate benefică pentru noi și pentru toate organismele vii. Fiecare dintre noi are în jur de 70.000 de gânduri pe zi, iar aceste gânduri produc consecințe. 

«Energia emisă de gândurile noastre își caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul ceea ce se aseamănă se adună. Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanșează un proces de rezonanță. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viața noastră.»

Ce este Iubirea?

Majoritatea dintre noi credem că dragostea este doar o emoție. Dar de fapt, dragostea reflectă un mod de a fi. Această stare a ființei este menținută într-un câmp cuantic. Tot ceea ce gândim, clipă de clipă, este transmis instantaneu unui câmp cosmic de energie care interacționează cu tot ceea ce există în jurul nostru, iar totul interacționează cu noi. 

Dacă tu crezi că te așteaptă o relație de iubire profundă, o bogăție spirituală și abundență exterioară, atunci exact acestea se vor produce în viața ta. Sentimentele umane care izvorăsc din inimă datorită convingerilor noastre, modifică ADN-ul în mod direct, iar acesta influențează atomii. Faptul că ADN-ul se schimbă în funcție de energiile pe care le transmitem Universului este o altă descoperire majoră a științei de astăzi.

Ne putem gândi la câteva momente din viețile noastre personale pentru a ne da seama în ce mod se manifestă iubirea, cum pozitivitatea noastră influențează în bine:

De exemplu, o plantă îngrijită cu dragoste și atenție va crește cu mult mai viguroasă. Un nou născut care este mângâiat cu iubire răspunde acestui sentiment care îl învăluie, datorită legăturii care există între copii și părinți. Iar acest copil va crește mult mai bine decât un copil care nu a avut parte de iubire. Chiar și un obiect de care avem grijă, de exemplu mașina personală, răspunde în același mod, fără să se strice și să ne lase baltă mereu.

Această conexiune intrinsecă între toate, fie că este vorba despre oameni, organisme vii sau obiecte, ne face să răspundem cu dragoste sau fără dragoste, atunci când ea nu este oferită. Până ca fizica cuantică să ne explice această interconectivitate, intuiam doar că ceva leagă obiectele, plantele și animalele, dar nu știam cum și nici de ce.

Starea de iubire necondiționată este mediul ideal care permite acele alegeri cuantice care se vor manifesta la potențialul lor maxim. 

Atunci când trăim anumite stări cum ar fi compasiune, iubire, iertare, dragoste, dar și stări negative ca mânie, ură, supărare, gelozie, noi influențăm direct structura ADN-ului nostru, iar aceste modificări se propagă în trupul nostru, cât și în afara noastră, pe distanțe extraordinar de mari. Datorită câmpului cuantic, influențând tot ceea ce există în această lume.

Iar inima, după cum au descoperit cercetătorii de la Institute of Heart Math, este un fel de interfață care transformă toate emoțiile și convingerile noastre în energii electromagnetice.

Știința de acum ne arată că experiențele pe care le avem prin intermediul câmpului cuantic sunt rezultatul conștiinței. Alegerile pe care le facem în mod conștient ne pot ajuta să atingem o stare cuantică stabilă și orice deznodământ poate deveni realitate, în funcție de alegerile pe care le facem. Dar ca să atingem această stare de ființare stabilă, e nevoie de iubirea necondiționată… 

Starea de iubire necondiționată este mediul ideal care permite apariția celor mai bune posibilități în viața noastră. Oricare ar fi deznodământul, trebuie să îl întâmpinăm cu iubire.

Internet Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne