Mesaje Spiritiste

Mediumuri și Mediumnitatea

Problema mediumnități este, în mod fundamental, problema mediumului.

Problema mediumului este, esențialmente, problema minții.

Problema minții este, mai presus de toate, problema Spiritului.

Problema Spiritului este, principalmente, o consecință a moralei.

O bună mediumnitate implică o viață mediumnică sănătoasă, în același timp, derivă dintr-o minte echilibrată, iar aceasta este consecința unui Spirit metodic, obișnuit cu exercitarea unei morale consolidate, atât în viața publică cât și în ceea privată.

Nu există mediumnitate mai mare, nici mediumnitate mai mică. Există medium mai dedicat, gelos pe îndatoririle sale și medium iresponsabil, neglijent cu obligațiile sale.

Nu există mediumuri mai bune, nici mai rele.  Există minți ajustate programului lui Hristos și minți asaltate de vâltoarea senzațiilor carnale.

Nu există mesaje mai profunde, nici mesaje superficiale.

Există Spirite mai profunde și Spirite mai triviale, care se dedică chestiunilor mai elevate ale adevăratei vieți sau care pierd timpul cu mici detalii ale vieții cotidiene, departe de respect și demnitate.

Nu cunoaștem mediumuri autentici, nici mediumuri neautentici. Suntem obișnuiți să vedem comportamente nobile și comportamente ignobile; viață morală chinuită și viață morală pură.

Din cauza acestor motive problema mediumnități este, egalmente, o problemă de caracter.

Mediumul este, în orice loc și în toate timpurile, o persoană care îndeplinește un mandat, plătește datorii și crește interior, dobândind binecuvântării de la mizericordia divină.

Este inutil să dorești să interpretezi expozițiile vibrante, trăind o viață dezechilibrată și plină de perturbării emoționale.

De mică valoare este manifestarea luminoasă, ornată cu cuvinte frumoase, când nu se are suficientă forță pentru a transforma lumea intimă a instrumentului.

Conservă aroma sa parfumul exalat pe un pahar murdar? De asemenea, cine îndrăznește să bea apa, oricât de pură ar fi ea, dacă paharul care o conține este murdar și emană miros urât?

Din același motiv, care este omul care îndrăznește să ia tina cu speranța de-a găsi ceva de valoare în noroiul miasmatic?

Mediumul care este purtătorul de cuvânt ale Spiritelor strălucitoare, cu nume și titluri care impresionează la prima vedere, dar care nu urmează programul stabilit de legile morale, este asemeni paharelor obișnuite etichetate ca valoroase și purtătoare de parfumuri deosebite. Nici unul nu este utilizat.

Din acest motiv, spunem că problema mediumnități este, în mod fundamental, problema mediumului.

Mediumnitatea este o facultate. Mediumul este un instrument.

Mediumnitatea este un minister. Mediumul este un slujitor.

Fără un instrument bun și util, nu există minister elevat și demn.

Fără suferință este imposibilă mediumnitatea.

Mediumul trebuie să fie, întotdeauna conștient de responsabilitatea sa, dispunând inima și sufletul, Spiritul și corpul, comportamentul și gândul său pentru a colabora în mod eficientă în transmiterea fidelă a mesajului de care este purtător.

Apa nefiltrată, este întotdeauna o amenințare pentru sănătatea celui care o bea. Apa nefiartă, este întotdeauna susceptibilă de-a fi focar de nenumărate bacterii.

Mediumul care nu a atins ebuliția prin intermediul suferinței, este predispus să conducă bolile în comunicările pe care le transmite. Mediumul care nu a trecut prin filtrul mărturiei, este aproape întotdeauna o persoană care poate transmite teribile rele celor care vor bea din fântâna sa.

Isus, este exemplul: Medium în Dumnezeu. El, este exemplul vieții. Condus la angoasă și mărturii, a rămas fidel. Cine aspiră la serviciile mediumnități trebuie să aspire la suferințele Domnului.

Înaintea dorinței de a oferi comunicării, este necesar să se păstreze în interior năzuința de-aș echilibra propriul suflet. Înainte de a fi vehiculul Spiritelor dezîncarnate, arată-te fericit intermediar de sine. Altminteri, vei fi expus să repeți erori, substituind persoane și conservând aceleași defecte. Mediumurile variază și continuă cauzele deplorabile ale comunicărilor insipide, defectuoase, a căror rezultate, puțin utile, sunt fructe sterile.

Să se îmbunătățească mediumul și vom avea o mediumnitate fructuoasă și netedă. Perfecționați-vă Spiritul și vom avea comunicării mai lucide. Elevați-vă moral și vom avea un schimb mai identificat cu adevărul.

Să slujească mediumul, obiectivele sacre ale mandatului său și vom avea mediumuri sigure. Cunoaștem sigure și nesigure, conform clasificării eminentului codificator Allan Kardec.

Drept urmare, trebuie să avem grijă. Marea dificultate a mediumnități este mediumul. Marea problemă a mediumului este moralitatea sa.

De aici și motivul pentru care Maestrul, a afirmat clar că: “Se cunoaște creștinul după lucrările sale.”

Pagină psihografiată de mediumul Divaldo Pereira Franco, în Salvador, Bahia, Brazilia, în Martie din 1959
Tradusă de Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne