Lev Tolstoi nara că, la un moment dat, un preot plimbându-se pe câmp a găsit un labrador lucrând pământul. Imediat i-a atras atenția, spunând:
– Dvs. ar trebui să fiți în biserică rugându-vă la Dumnezeu.
Umilul muncitor s-a oprit pentru un moment și a răspuns:
-Domnule, mă rog.
După un moment de tăcere, omul religios a răspuns:
-E bine, pentru că a ara înseamnă a te ruga.
În aceste zile tumultoase, ființa umană se găsește extrem de uluită de evenimente perturbatoare a căror victimă se simte.
Pandemia care încă continuă cu o rigoare mai redusă, consecințele de diverse naturi care persistă în lume, războaiele și zvonuri despre mai multe războaie, lipsa de respect față de codurile de etică și comportament, provoacă îngrozitoare manifestări de violență.
Statisticile privind furturile, jafurile, omuciderile, misoginia și alte tipuri de infracțiuni sunt alarmante, creând o psihosferă a ororii.
Drept rezultat, tulburările psihologice afectează nu doar tinerii, care se simt dezorientați, ci pe toți indivizi care se află pe planetă, care încep – sperăm – o mare transformare către o lume de pace, prevăzută de Scripturi și în special, de Doctrina Spiritistă.
Spiritele rebele, care trezesc acum potențialitățile lor reținute de timp prin educație și cultură, le eliberează și dau naștere unor sentimente de ticăloșie, degradare și orgie, reamintind teribilele zile ale unor împărați ai Romei din trecut.
Durerile morale se adaugă la cele fizice, iar doctrinele medicale sunt invitate la mari provocări în ceea ce privește sănătatea.
Din fericire, cuceririle extraordinare ale tehnologiei, în special în ceea ce privește inteligența artificială, propun mari provocări pentru prezent și viitor.
Niciodată până acum nu am avut atâta nevoie să ne rugăm, deaorece prin intermediul rugăciuni sintonizăm cu Izvoarele Inepuizabile ale Mizericordiei Divine.
Dumnezeul Creator propune de la originea Universului iubirea, uniunea tuturora și a tuturor lucrurilor într-un echilibru omogen, al cărui Mesager special a devenit Isus când a fost cu noi pe Pământ și continuă să ne inspire în practicarea binelui în ciuda desconsiderărilor și halucinațiilor noastre.
Să facem un legământ cu binele pentru a ajuta în favoarea păcii și a unei lumi mai bune prin contribuția noastră, oricât de mică ar fi ea, dar care va ajuta la realizarea Noii Ere la care aspirăm cu toții.
A te ruga, așa cum a propus Tolstoi, înseamnă a acționa pozitiv în toate activitățile în care ne angajăm, indiferent dacă au sau nu un caracter religios, având ca obiectiv progresul societății în care trăim.
Să nu ne lăsăm abătuți. Să continuăm lupta.
Să ne rugăm astăzi și întotdeauna!