Tematică

Beneficiile  rugăciunii

Cunoaștem, într-adevăr beneficiile rugăciunii? Cunoaștem felul în care ajunge la Dumnezeu ? Care rugăciune ajunge la Dumnezeu și care nu? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care vi se va răspunde în această expunere, unde aveți ocazia să descoperiți noi beneficii pe care le oferă rugăciunea, cu unicul obiectiv de-a înțelege mai bine comunicarea noastră cu Dumnezeu, fie prin rugăciune sau cu propriile cuvinte.       

Evident că, nu vor lipsi învățăturile Spiritelor superioare prin intermediul pildelor lui Iisus, transmise de Iisus pentru a le desluși învățătura. Numeroasele interpretări și supoziții făcute de-a lungul timpului au creat o anumită incertitudine, în ceea ce privește adevăratul înțeles al învățăturilor lui Iisus, de aceea Spiritismul cu ajutorul Spiritelor superioare ne fac cunoscut înțelesul lor. Spiritismul este știința spiritualistă care prin intermediul Evangheliei după Spiritism ne apropie adevăratul înțeles al pildelor, dar doar a celor care ne sunt necesare pentru viitoarea noastră evoluție. Spiritismul intervine în viețile noastre pentru a iniția o nouă evoluție, atât pentru ființele umanității cât și pentru Pământ, ca planetă. Nu pentru acest fapt, trebuie văzută ca o știință diferită, căci toate cunoștințele pe care le oferă continuă evoluția făcută.

Indiferent de cultul religios în care am fost destinați să ne naștem, am fost învățați să conectăm cu Creația Divină de o formă sau alta. Dumnezeu a făcut accesibilă informația în favoarea progresului tuturora, conform evoluției spirituale pe care o dețin ființele care înglobează Pământul, rezultând astfel inutilă învinovățirea cultelor religioase pentru puținele cunoștințe pe care ni le-au putut oferi. Credem și am crezut, în general, că putem avea acces la informație după bunul plac, fără a conta cu faptul că Dumnezeu este cel care permite accesul, când el consideră că am atins evoluția necesară pentru a prelucra informația, atât pentru propria îmbunătățire cât și a umanității.

Dumnezeu nu permite să deținem informații care sunt superioare evoluției noastre spirituale, mai bine spus: “Dumnezeu nu dă mai mult de cât se poate duce!”

Concepțiile ecleziastice, încă ne împiedică să vedem pe Dumnezeu mai presus de biserică, să facem propria noastră legătură cu el, fără a căuta intermediari care să se roage pentru noi. În momentul de față, ar trebui să vedem cultele religioase ca pe un ajutor extern, cu care colaborăm pentru a consolida ajutorul pe care îl cerem cu propriile rugăciuni, în favoarea celor pentru care ne rugăm.

Ce este rugăciunea?

Rugăciunea este o invocare. Prin intermediul ei ne punem cu gândul, în legătură cu ființa la care ne adresăm. Poate avea ca obiect o cerere, mulțumiri sau a aduce laude. Putem să ne rugăm pentru noi înșine și pentru alții, vii sau morți. Rugăciunile pe care le adresăm lui Dumnezeu sunt ascultate de Spirite, care sunt responsabile de a executa voința sa. Cele care sunt adresate Spiritelor bune sunt transmise lui Dumnezeu.

Când se fac rugăciuni la alte ființe și nu la Dumnezeu, nu se face altceva decât a se recurge la intermediari sau mijlocitori, pentru că nimic nu se poate face fără voința Lui.

Anumite persoane nu admit rugăciunea pentru morți pentru că, conform credințelor lor, sufletul are doar două alternative: salvarea sau condamnarea la suferințele eterne; astfel că, atât într-un caz cât și în altul rugăciunea le-ar fi inutilă.

Spiritele care suferă reclamă rugăciunile, care le sunt utile pentru că așa verifică faptul că există cineva care se gândește la ele, iar atunci se simt mai puțin abandonate și mai puțin mizerabile.

Însă, rugăciunea exercită asupra lor o acțiune mai directă: le redă starea de spirit, le insuflă dorința de-a se eleva prin căință și reparare, și îi îndepărtează de la ideea de-a face rău. În acest sens, rugăciunea nu doar este capabilă să aline suferința lor, ci și, de asemenea, să le-o reducă.

Spiritismul permite a se înțelege cum acționează rugăciunea, pentru că explică forma în care se transmite gândul, fie pentru că ființa la care ne rugăm răspunde la chemarea noastră sau pentru că pur și simplu ajunge la gândul nostru.

Cu scopul de-a înțelege ce se întâmplă în această circumstanță, trebuie să ne imaginăm că toate ființele, încarnate sau desîncarnate, se găsesc înconjurate de fluidul universal care ocupă spațiul, la fel cum noi ne aflăm în această lume înconjurați de atmosferă. Fluidul primește un impuls de la voință. Este vehiculul gândului, la fel cum aerul este pentru sunet, cu diferența că vibrațiile aerului sunt circumscrise, în timp ce al fluidului universal se extind până la infinit. Astfel că, atunci când gândul se adresează unei ființe, care se află pe pământ sau în spațiu, fie de la încarnat la desîncarnat sau de la desîncarnat la încarnat, se stabilește între unul și altul un curent fluidic care transmite gândul, la fel cum aerul transmite sunetul.

Energia curentului este proporțională cu cea a puterii gândului și a voinței. Astfel, spiritele aud rugăciunea care li se trimite – indiferent de locul unde se află – se comunică între ele și ne transmit inspirațiile lor. La fel, se stabilesc relațiile la distanță între încarnați.

Cu toate acestea, numita acțiune este subordonată voinței lui Dumnezeu, judecătorul suprem a tuturor lucrurilor și unicul capabil de-a o face să rezulte eficientă.

Modul de-a se ruga

“Când vă prezentați să vă rugați, dacă aveți ceva împotriva cuiva, iertați-l, pentru ca Tatăl vostru, care este în Ceruri, să vă ierte, de asemenea, păcatele. Dacă  voi nu iertați, Tatăl nostru, care este în Ceruri, nici El nu ne va ierta păcatele noastre.”

Marcu 11 : 25, 26

Spiritele au spus întotdeauna: “Forma nu reprezintă nimic; gândul reprezintă totul. Să se roage fiecare conform convingerilor sale și în felul în care simte, căci un gând bun are mai multă valoare ca o mulțime de cuvinte la care nu se pune suflet. Spiritele nu prescriu nici o formulă absolută pentru rugăciune.”

Rugăciunea creștinului, spiritistului sau a oricărui alt cult trebuie realizată de îndată ce spiritul a revenit la jugul carnal. Trebuie să se eleve la picioarele Maiestăți Divine cu umilință, cu profunditate, într-un impuls de recunoștință pentru toate beneficiile primite până în acea zi; pentru noaptea care a trecut, timp în care vi s-a permis, chiar dacă fără avea conștiință de acest fapt, să mergeți să vedeți prietenii voștri, ghizii voștri pentru a absorbi prin contactul cu ei mai multă forță și perseverență. Rugăciunea trebuie să se eleve cu umilință până la picioarele Domnului pentru ai încredința slăbiciunea voastră, ai suplica protecție, indulgență și mizericordie. Rugăciunea trebuie să fie profundă, pentru că sufletul nostru trebuie să se eleve până la Creator, și să se transfigureze ca Iisus în Tabor, astfel încât să ajungă la el pură şi radiantă de speranță şi iubire.

Rugăciunile voastre trebuie să conțină cererile grațiilor care vă sunt necesare, doar cele de care aveți nevoie într-adevăr. Este inutil, să-i se ceară lui Dumnezeu să vă abrevieze probele și să vă ofere plăceri și bogății. Rugați-l să vă ofere bunurile cele mai prețioase cum ar fi răbdarea, resemnarea și credința.

Trebuie să vă rugați fără încetare, fără ca pentru acest fapt să vă retrageți în oratoriu sau să vă puneți în genunchi în piețe publice. Rugăciunea în timpul zilei constă în îndeplinirea datoriilor voastre, a tuturor datoriilor voastre, fără excepție, indiferent de natura lor. Puterea rugăciunii rezide în gând. Nu depinde de cuvinte, nici de loc, nici de momentul în care se face. Se poate, deci, să te rogi în toate părțile și la orice oră, singur sau împreună cu alte persoane.

Rugăciunea, are valoare doar în funcție de gândul care se asociază ei. Este imposibil să relaționezi vreun gând cu ceea ce nu se înțelege, căci ceea ce nu se înțelege nu poate trezi vreun sentiment.

Pentru mare majoritatea a persoanelor, rugăciunea făcută într-un limbaj incomprehensibil, nu este altceva decât un ansamblu de cuvinte care nu transmit nimic spiritului. Pentru ca rugăciunea să poată trezi sentimente e necesar ca fiecare cuvânt să trezească o idee, iar dacă acele cuvinte nu se înțeleg, nu pot trezii idei. Astfel, rugăciunea se repetă ca o simplă formulă a cărei virtute depinde de câte ori a fost spusă. Mulți se roagă din datorie, alții pentru a respecta obiceiurile, motiv pentru care consideră că au îndeplinit când au spus rugăciunea de un anumit număr de ori, atenți în altă parte.

Dar, Dumnezeu citește în profunzimea inimilor și vede gândul și sinceritatea fiecăruia. Astfel, a considera pe Dumnezeu mai sensibil la formă, ca la fond, ar însemna să-l subestimăm.

Conștiința inferiorități este o dovadă de umilință, întotdeauna agreabilă lui Dumnezeu, care ține cont de intenția caritativă care îl animă. Fervoarea și încrederea în Dumnezeu sunt primul pas la reîntoarcerea spre bine, circumstanță pe care Spiritele bune se simt fericite în a estima.  Rugăciunea care se respinge este cea a orgoliosului, care crede în propria putere și în meritele sale, și crede că poate substituii voința Eternă.

Eficacitatea rugăciunii

“Tot ceea ce cereți la rugăciune, credeți-mă că vi se vor acorda.”

Marcu 11:24

Din această pildă, ar fi ilogic să deducem că este îndeajuns să cerem pentru a obține, cum ar fi la fel de nedrept să acuzi Providența, dacă nu ți s-a dat tot ceea ce ai cerut, pentru că știu mai bine ca noi ceea ce ne convine.

Astfel, procedează un tată prudent, care refuză fiilor săi lucrurile care sunt contrarii intereselor lor. În general, omul vede doar prezentul.     

Dacă suferința rezultă a fi utilă pentru fericirea viitoare, Dumnezeu îl va lăsa să sufere, la fel ca un chirurg care permite ca bolnavul să sufere durerile unei operații care îi va asigura vindecarea. Ceea ce Dumnezeu îi va acorda omului, dacă el va cere cu încredere este curaj, răbdare și resemnare.

Astfel, va trebui să găsească mijloacele necesare pentru a se elibera el, de dificultăți cu ajutorul ideilor care îi voi fi sugerate prin intermediul spiritelor bune, și îi va lăsa astfel meritul deciziei sale. Dumnezeu asistă pe cei care se ajută pe ei însăși, conform acestei pilde: “Ajută-te și cerul te va ajuta” și nu pe cei care așteaptă ajutorul din afară, fără a utiliza propriile facultăți. Aproape în toate ocaziile, omul preferă să fie salvat de o minune, fără a depune niciun efort.

Beneficiile rugăciunii

  • Mai întâi de toate, ne apropie de Dumnezeu
  • Cheamă participarea Spiritelor Bune care vin să ne susțină în acțiunile noastre bune și să ne inspire gânduri bune.
  • Ne oferă protecție, încredere, pace și elimină îngrijorările noastre.
  • Prin intermediul Spiritelor bune se oferă hrana spirituală necesară spiritului.( Fiecare dintre noi putem avea diferite carențe, care prin hrana spirituală pot fi suplinite, din toate punctele de vedere. Ajutorul primit întotdeauna va fi proporțional cu meritele noastre.)
  • Când ne rugăm, spiritele curăță câmpul vibrațional de negativitate.(Fiecare spirit are propria sa vibrație, iar în planul spiritual ne recunoaștem după vibrația pe care o avem.)
  • Cei care se roagă fac mai fluidă comunicarea cu Spiritele, în general şi cu Spiritele de lumină (Îngeri, ghizi spirituali….)( Când persoana nu se roagă intervine o negativitate care se interpune între ea și planul spiritual. Acea negativitate este un impediment în comunicarea cu cei din planul spiritual pentru cei încarnați, dar nu și viceversa. Rugăciunile făcute zilnic diminuează negativitatea.)
  • Percepțiile spirituale sunt mult mai intense, având în vedere că rugăciunea are un rol purificator, se deschid tot mai mult percepțiile spirituale. Însă, pentru a putea evolua spiritual se necesită dezvoltarea și perfecționarea morală și intelectuală.
  • În funcție de cererile și meritul fiecăruia putem să ne bucurăm de multe alte beneficii.(Cererile pe care le putem face pentru necesitățile noastre personale)
  • Rugăciunea exercită un fel de acțiune magnetică.
  • Prin această acțiune magnetică putem beneficia de una alt ajutor pe care îl oferă Spiritele bune prin magnetizarea apei.

Apa fluidizată

Ce este Apa Fluidizată?

Cu ajutorul unui Spirit desîncarnat se inițiază o transmutare a apei ajutându-se de fluidul magnetic, de aceea se numește apă fluidizată. Rugăciunea intermediară şi gândul bun reprezintă iradierea celor mai bune energii.

Cine o poate bea ?

O poate bea toată lumea.

Există două modalități pentru a fluidiza apa :

    A. În general, pentru un grup de oameni ( familie, centre de muncă, spiritiste, etc)

Cum poate fi pregătită?

Un recipient de sticlă se umple cu apă.(Este necesar să fie de sticlă).

Se roagă pe Dumnezeu și Isus Hristos să ajute ca apa să conțină vitaminele și minerale necesare. Se pun mâinile (mâna) deasupra recipientului și se face o rugăciune (ex: Tatăl nostru). Se mulțumește.

    B. În mod specific, pentru un anumit pacient. Se recomandă ca numai pacientul să bea apa care i-a fost fluidizată. Prin intermediul apei fluidizate, se pot efectua importante medicații. Există leziuni şi deficiențe ale corpului spiritual care se reflectă în corpul fizic pe care doar intervenția magnetică poate să atenueze, până când cei interesați sunt pregătiți pentru vindecarea lor.

Pentru bolnavi:

Se pune apă într-un pahar și se roagă pe Dumnezeu și Iisus Hristos să ajute ca apa să conțină medicamentul necesar pentru boala (bolile) de care se suferă. Se spune o rugăciune (ex: Tatăl Nostru) cu mâinile (mâna) deasupra paharului. Se mulțumește. ( Se recomandă ca paharul cu apă să se pregătească seara înainte de culcare și să se bea de dimineață.)

Punctul de vedere al științei

Fizica demonstrează că în apă pot fi propagate unde de presiune foarte intense şi foarte rapide, ceea ce explică, din punct de vedere științific, ușurința cu care poate fi fluidizată.

Punctul de vedere spiritual

Apa este unul dintre cele mai simple şi receptive corpuri de pe Pământ. Este ca o bază pură pe care medicația Cerului poate fi imprimată prin intermediul resurselor substanțiale de asistență a trupului şi sufletului, chiar dacă procesul nu este vizibil pentru muritori.

Emmanuel

Fericirea pe care o oferă rugăciunea

“Veniți cei care sunteți dispus să credeți. Spiritele cerești vin să vă anunțe lucruri importante. Dumnezeu, fiii mei, deschide tezaurele sale pentru a va acorda toate beneficiile sale. Oameni increduli! Dacă a-ți știi cât de bine face credința inimii și cum induce sufletul la căință și la rugăciune! Rugăciune! Oh! Cât de emotive sunt cuvintele care ies din gura celui care se roagă! Rugăciunea este roua divină care alină ardoarea excesivă a patimilor. Fiică primogenită a credinței, ne îndrumă pe drumul care ne conduce către Dumnezeu. În reculegere și singurătate, sunteți cu Dumnezeu. Pentru voi, deja, nu mai există mistere, căci El se revelă înaintea voastră. Apostoli ai gândului, sunteți stăpânii vieții. Sufletul vostru se desprinde de materie și străbate acele lumi infinite și eterice, pe care săracii pământenii ignoră.

Înaintați, înaintați pe căile rugăciunii și ascultați vocile îngerilor. Câtă armonie! Deja, nu mai este vorba de zgomotul confuz, nici de sunetele stridente de pe Pământ. Sunt lirele arhanghelilor; sunt vocile dulci și suave ale serafimilor, mai ușoară ca briza matinală când se joacă printre frunzele marilor voastre păduri. Printre ce delicii nu trebuie să umblați! Limbajul vostru nu va putea exprima acea fericire, atât de mare este viteza cu care va penetra porii voștri, atât te viu și răcoritor este izvorul de unde se bea, când te rogi! Voci dulci, fragranțe amețitoare pe care sufletul ascultă și aspiră, când se avântă în acele sfere necunoscute unde locuiește rugăciunea! Liberă de dorințele carnale, toate aspirațiile sunt divine. Iar, voi de asemenea, rugați-vă ca Hristos când își ducea crucea către Golgota, la calvar. Duceți crucea voastră și experimentat inefabilele emoții care era un sufletul său, chiar și sub greutatea lemnului jignitor. El mergea să moară, dar ca să trăiască viața cerească în casa Tatălui său”

Sfântul Agustin, Paris,1861

Semnificația Cruci conform evoluției Pământului 

Dumnezeu a creat Pământul, care nu este altceva decât o altă lume în Univers.

Iisus Hristos a venit pe Pământ să continue evoluția Pământului, să ne facă cunoscut că avem doar un singur Dumnezeu și că viața adevărată este ceea spirituală.

Spiritele Superioare (Sfântul Duh) sunt desemnate pentru a continua evoluția Pământului în momentul de față, cu ajutorul lui Dumnezeu și Iisus.

Semnificația cuvântului Amin

Cuvântul “amin” vine din limba ebraică și, în traducere simplă, el înseamnă “așa să fie” sau “cu adevărat”.

Amin (Perfecțiunea) Cu ajutorul celor trei forțe spirituale suntem conduși către perfecțiune, atât Pământul ca planetă cât și ființele care vor să înainteze spre perfecțiune.

Prin intermediul Spiritismului vom descoperii noi mistere ale creației lui Dumnezeu, iar pildele lui Iisus vor fi mult mai pe înțelesul tuturora.

Lumina și iubire.

Carte consultată: Evanghelia după Spiritism
Tăban E. Bianca – Societatea Spiritistă Română

Published by revistasocietățiispiritisteromâne